Autovehiculele cu o greutate de peste 20 de tone nu au voie să circule pe unele trasee pe timp de caniculă

11.06.2024, 12:33
Vremea caniculară vine cu restricții pentru circulația mașinilor de mare tonaj. Inspectoratul General al Poliției avertizează șoferii să stopeze unitățile de transport pe timp de zi, pentru a proteja învelișul din beton asfaltic al drumurilor publice.Cei care vor încălca această regulă, riscă amenzi de până la 15 mii de lei.

Forțele de ordine atenționează că, în zilele cu temperaturi de 30 de grade Celsius, autovehiculele de peste 20 tone nu au dreptul să circule pe unele trasee din țară, în special acolo unde sunt semnalizate cu indicatoare de restricție a masei unităților de transport.

„Îndemnăm conducătorii auto să se deplaseze în orele când temperatura de afară nu depășeste 30 de grade Celsius. Persoanele fizice care vor ignora aceste norme riscă amendă de la 3000 până la 4500 lei, iar cele juridice de la 12.000 până la 15.000 de lei.”

Polițiștii atenționează că aceste restricţii de circulație nu vizează transportul de pasageri, vehiculele care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea și lichidarea situaților excepționale. Scopul interdicției este de a preveni deteriorarea părții carosabile cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic.

Exclusiv TV