Ploile au afectat sute de hectare de culture agricole

11.06.2024, 11:22
Ploile de la finele săptămânii trecute au făcut prăpăd în mai multe raioane ale țării. Grindina și vântul puternic au afectat sute de hectare de culture agricole. Datele au fost prezentate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a făcut totalul pagubelor. 

Potrivit datelor raportate de IGSU, mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate în localitățile din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni. În satul Măcărești din raionul Ungheni, în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost afectate aproximativ 11 hectare de viță-de-vie, 12 hectare de floarea soarelui, 10 hectare de porumb și 20 hectare de grâu. Precipitațiile cu grindină și vânt puternic au distrus circa 280 hectare de porumb în raionul Soroca. În același raion, grindina s-a lăsat cu pagube pe 43 hectare de livezi, aproape 130 hectare de floarea soarelui, precum și circa 80 hectare de terenuri agricole cu semănături. 

Tot pe data de 8 iunie, în raionul Nisporeni, în localitățile Bărboieni și Soltănești, ploile torențiale cu grindină ai distrus 24 hectare de livezi și 26 hectare de viță-de-vie. Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează pentru evaluarea pagubelor materiale.

Exclusiv TV