Patru profesori universitari americani au fost înjunghiați în China

11.06.2024, 16:33
Patru profesori universitari americani au fost înjunghiați în China. Aceștia participau la un schimb academic în această țară, însă au fost atacați de un bărbat cu un cuțit, în timp ce se plimbau într-un parc. La fața locului a intervenit imediat ambulanța, care i-a transportat la spital. În prezent, viața lor se află în afara oricărui pericol.

Cei patru profesori activează la Universitatea Cornell College din Iowa, în Statele Unite și au venit în China pentru a participa la un schimb academic. Aceștia au mers să viziteze un parc public, împreună cu colegii unei instituții academice partenere din China, însă au fost atacați de un atacator necunoscut.

La fața locului a intervent imediat o echipă medicală, pentru a le acorda sprijinul necesar.

LIN JIAN, purtătorul de cuvânt al ministrului chinez de externe: „Ceea ce cunoaștem este faptul că, în dimineața zilei de 10 iunie, patru profesori străini de la Universitatea Jilin au fost atacați în timp ce se plimbau în parcul Beishan. Toți au fost transportați imediat la spital și au primit îngrijiri medicale. Viața lor nu este în pericol.”

Deocamdată, nu este clar de ce atacatorul i-a înjunghiat pe cei patru americani. Lin Jian a declarat că poliția investighează toate circumstanțele incidentului.

LIN JIAN, purtătorul de cuvânt al ministrului chinez de externe: „China mereu ia măsuri eficiente și va continua să facă acest lucru, pentru a oferi siguranță și protecție tuturor cetățenilor străini din China.”

La rândul lor, membrii Camerei Reprezentanților din SUA din Iowa au declarat că profesorii au fost înjunghiați brutal și că sunt în permamentă comunicare cu ei.

ASHLEY HINSON, membră Camerei Reprezentanţilor din SUA din Iowa: „Echipa mea a comunicat cu „Cornell College” și va face tot ce ne stă în putere pentru a-i aduce acasă în siguranță pe profesori. Alăturați-vă rugăciunilor pentru sănătatea și siguranța lor.”

Atacurile asupra cetăţenilor străini, în special occidentali, sunt extrem de rare în China, unde străzile sunt în general sigure. Numărul atacurilor fizice este semnificativ mai mic decât în Statele Unite sau Europa de Vest, scrie AFP.

Exclusiv TV