Marcați
Maia Sandu, în vizită la Kiev
21.11.2023, 14:27
Ucraina marchează astăzi Ziua Libertății și Demnității, care a început acum zece ani cu mișcarea Euromaidan. Victimele mișcării pentru libertate au fost comemorate la Kiev de soții Zelensky și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a întreprins o vizită de susținere în țara vecină.

Acum zece ani, pe data de 21 noiembrie la Kiev a început ”Revoluția Demnității”. Zeci de mii de ucraineni au ieșit pe Maidan într-o mișcare de revoltă împotriva influenței Federației Ruse.

În acestă zi, alături de poporul ucrainean a fost și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a comemorat alături de omologul său, Volodimir Zelensky și soția acestuia, Olena Zelensky victimele revoluției Demnității.

Președinta Republicii Moldova a mai anunțat că în cadrul vizitei la Kiev va avea o întrevedere cu omologul său, dar și cu președintele Consiliului European, Charles Michel, care la fel se află în Ucraina. Șefa statului a menționat că subiectul discuției va fi următoarea etapă privind aderarea Moldovei și Ucrainei la UE, consolidarea securității regionale și sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru reforme și dezvoltare în cele două țări.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).