Scandal la aeroport: Mai multe persoane, care veneau de la Moscova, ar fi fost agresive

11.06.2024, 14:05
Un nou scandal la Aeroportul Internațional Chișinău! Mai mulți pasageri, care reveneau de la Moscova, unde au participat la un eveniment organizat de politicianul fugar, Ilan Șor, s-au ales cu procese verbale pentru comportament agresiv la adresa polițiștilor de frontieră, aflați în serviciu.

Deputata Marina Tauber a confirmat pe canalul său de telegram că cei vizați sunt simpatizanți ai politicianului condamnat, Ilan Șor, care reveneau de la o reuniune politică, desfășurată la Moscova. Aceștia ar fi fost reținuți pentru mai multe ore în incinta Aeroportului după ce au revenit în țară. În secvențele video publicate de activiștii aliați cu Șor, au avut loc îmbrânceli între pasageri și forțele de ordine. De altă parte, poliția de frontieră susține că, mai mulți pasageri au dat dovadă de un comportament provocator și agresiv.

"Unui pasager i-a fost întocmit un proces verbal pentru comportament agresiv asupra polițiștilor de frontieră aflați în serviciu. Persoana este acuzată de comiterea infracțiunii de huliganism. De asemenea, au fost identificați alți trei pasageri care vor fi documentați pentru tulburarea ordinii publice și trași la răspundere pentru contravenția comisă. Poliția de Frontieră subliniază că siguranța tuturor pasagerilor este prioritară și nu va tolera nicio încălcare a drepturilor acestora, solicitând totodată fiecărui călător să respecte măsurile la control impuse la trecerea frontierei de stat", - se menționează în declarația de presă a Poliției de Frontieră.

Nu este primul caz când participanții la reuniunile politice ale lui Ilan Șor sunt reținuți pentru verificări suplimentare la Aeroportul Internațional Chișinău. Inspectoratului General al Poliției a anunțat anterior că într-un caz asupra susținătorilor lui Șor au fost găsite peste 20 de milioane de lei în diferite valute, aduse ilegal de aceștia în țară. Într-un alt caz a fost vorba despre trei milioane de lei. Potrivit poliției, persoanele care participă la reuniunile de la Moscova, organizate de Șor, sunt folosite pe post de curieri pentru a aduce ilegal în țară mijloace financiare, care sunt folosite pentru finanțarea activității partidelor în spatele cărora stă politicianul condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul ”furtul miliradului”. Șor neagă toate acuzațiile.

Exclusiv TV