Absolvenții au susținut examenul de bacalaureat la limba străină

11.06.2024, 14:08
Încă o probă de foc pentru absolvenții claselor a 12-a. Tinerii au susținut astăzi examenul la limba străină. Ei spun că testarea nu a fost complicată și speră să ia o notă bună. Unii au avut cele mai mari emoții la itemul în care li s-a cerut să scrie despre un poet sau scriitor dintr-o țară în care se vorbește limba engleză și au fost în culmea fericirii după ce au aflat că au scris corect.

Candidații au ieșit relaxați de la centrele de examinare, declarând că testul nu a fost complicat, de aceea așteaptă note bune.

EA: „A fost foarte simplu. Nici nu au fost necesare chiar trei ore. O oră și jumate a fost, cred, mai mult decât destul. Articolul a fost despre scriitor sau poet. Am scris despre William Shakespeare, cred că majoritatea așa au scris. Sperăm la un 9 sau poate chiar 10, depinde de evaluator.”

EL: „Am avut de lucrat cu textul, în primul subiect. Apoi am avut un text argumentativ. Trebuie să dăm avantaje și dezavantaje pe o anumită temă. Deja, în final, domeniul cultură. Am avut să scriem despre un poet sau scriitor din țările anglofone. - Tu despre cine ai scris? - Despre autorul lui Harry Potter - J. K. Rowling.”

În timp ce unii au fost relaxați, alții au insistat să verifice dacă au scris corect itemii. Bucuria a fost și mai mare, când au înțeles că nu au făcut greșeli.

Candidații au fost susținuți de părinți și bunici, care au trăit emoții mai mari decât copiii lor.

Amintim că, în acest an, un număr record de candidați au obținut nota 10 din oficiu la examenul de bacalaureat la limba străină. Este vorba despre 2.594 de elevi, care au prezentat certificate internaționale privind cunoașterea unei limbi străine.

Următorul examen va avea loc pe 14 iunie, la disciplina de profil.

Exclusiv TV