Un veteran de 100 de ani s-a căsătorit cu iubita sa de 96 de ani

10.06.2024, 18:16
Dragostea nu are vârstă. A demonstrat-o și un american, veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, în vârstă de 100 de ani care s-a căsătorit cu iubita lui, în vârsta de 96 de ani, lângă plajele din Normandia. Evenimentul simbolic a avut loc în același timp cu ceremoniile dedicate împlinirii a 80 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia - eveniment caracterizat drept începutul sfârșitului Germaniei naziste.

Mirele și mireasa, împreună, însumează aproape 200 de ani , dar Harold Terens și iubita lui, Jeanne Swerlin, au demonstrat că dragostea este eternă. Ziua și locul nunții nu au fost alese întâmplător. Mirii și-au spus Da, în primăria orașului Carentan, un obiectiv cheie pentru Ziua Z, localitate în care s-au dus lupte grele după debarcarea aliaților din 6 iunie 1944.

Cei doi au făcut schimb de inele și s-au sărutat în prezența invitaților. Mirele, Harold Terens, este veteran centenar al Forțelor Aeriene ale Armatei SUA. El spune că ziua nunții este cea mai frumoasă zi din viața sa. Și mireasa a declarat că simte fiorii dragostei ca în adolescență, chiar dacă are 96 de ani.

Sâmbătă seara, fericitul cuplu a participat la o cină de stat la Palatul Elysee alături de preşedintele Emmanuel Macron şi preşedintele american Joe Biden. Veteranul american, Harold Terens s-a înrolat în 1942 și, după ce a fost trimis în Marea Britanie, a fost detașat la o unitate de luptă ca tehnician radio. În Ziua Z, el a ajutat la repararea avioanelor care se întorceau din Franța pentru a putea reveni la luptă. El a mers în Franța 12 zile mai târziu, ajutând la transportul germanilor capturați și a prizonierilor de război americani eliberați în Anglia.

Exclusiv TV