Fostul deputat moldovean, reținut în SUA

10.06.2024, 14:54
Fostul deputat moldovean, Vadim Vacarciuc, a fost arestat, săptămâna trecută, în Statele Unite ale Americii pentru uz neautorizat a identității altei persoane. Acesta a fost eliberat pe cauțiune pentru suma de zece mii de dolari pe care i-ar fi plătit gatanție instanței, transmite presa locală.

Potrivit presei din Statele Unite, fostul deputat liberal, Vadim Vacarciuc, în vârstă de 51 de ani, a fost reținut pe data de 5 iunie în SUA împreună cu un alt moldovean, Ivan Bordian, de 32 de ani. Cei doi sunt acuzați că ar fi folosit identități false. La finele săptămânii trecute, cei doi au fost eliberați pe cauțiune pentru sume de 10 mii de dolari americani, plătiți drept garanție instanței. Cei doi nu au dreptul să folosească ATM-urile, să se apropie de rețeaua de magazine Kwik Trip și au fost impuși să își predea pașapoartele pentru perioada procesului. Procurorii au temeri că Vacarciuc ar putea părăsi Statele Unite ale Americii. Potrivit lor, fostul deputat ar mai avea legături la nivel guvernamental în Republica Moldova, care i-ar putea facilita plecarea din țară.

Amintim că, în Republica Moldova, fostul parlamentar a fost vicepreședinte al Federației de Haltere și deputat în perioada guvernării democrate. El a făcut parte din fracțiunea Partidului Liberal-Reformator și a fost membru al Comisiei Apărare și Securitate Publică. Vadim Vacarciuc a participat de patru ori la jocurile olimpice și deține cel puțin patru medalii obținute la campionate europene și mondiale la atletică, dar a fost implicat în scandaluri referitoare la doping.

Exclusiv TV