Municipalitatea caută soluții pentru a scăpa de ambuteiajele din perimetrul podului ”Mihai Viteazul”

10.06.2024, 14:49
Municipalitatea caută soluții pentru a scăpa de ambuteiajele infernale din perimetrul podului ”Mihai Viteazul”, aflat de aproape 2 ani în reparație. În viitoul apropiat, șoferii ar putea fi redirecționați să ocolească zona, traversând linia de cale ferată, spre nodul rutier Visterniceni. Șeful direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, anunță că municipalitatea poartă discuții cu reprezentanții CFM pentru a reorganiza traficul.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției generale mobilitate urbană: ”Lucrăm asupra soluțiilor de creare a condițiilor de deplasare în zona podului ”Mihai Viteazul” prin coordonare cu Î.S. ”Calea Ferată din Moldova” cu posibilitatea de traversare peste calea ferată, ca o cale de acces de degajare a ambuteiajelor din zona Podului ”Mihai Viteazul”. Aceste lucrări, în prezent, au loc atât cu implicarea specialiștilor căii ferate, cât și cu cei contractați de Direcția generală mobilitate urbană. În timpul cel mai apropiat vom prezenta rezultatele acestor eforturi.”

Amintim că reparația capitală a podului ”Mihai Viteazul” a început în anul 2022. Municipalitatea dă asigurări că lucrările de reparație pe prima segment al podului ar urma să fie finalizate la sfârșitul acestei luni. Ulterior, reparația va începe pe cea de-a doua porțiune. Pentru reabilitarea integrală a podului, din bugetul municipal au fost alocate peste 108 milioane de lei.

Exclusiv TV