Bărbatul acuzat că își viola fiica vitregă de 11 ani, trimis pe banca acuzaților

10.06.2024, 14:45
Violatorul fetiței de 11 ani, care a născut la începutul anului curent, a fost trimis pe banca acuzaților. Acesta este tatăl vitreg al copilei, iar testul ADN a demonstrat că el este cel care a lăsat-o însărcinată. Bărbatul, care riscă detenție pe viață, pledează în continuare nevinovat.

Potrivit Procuraturii Generale, bărbatul și-ar fi violat sistematic fiica vitregă, în timp ce mama acesteia era plecată la muncă peste hotare.

"Reieșind din actul de învinuire, în perioada lunilor martie-iulie 2023, învinuitul, aflându-se la domiciliul concubinei, amplasat într-un sat din centrul țării, acționând cu scopul satisfacerii poftei sexuale cu fiica ultimei, în vârstă de 11 ani, impunându-și autoritatea și abuzând de vulnerabilitatea minorei, al cărei unic reprezentant legal la acel moment era plecat în afara țării, perioadă de timp în care minora se afla în grija, protecția și educarea învinuitului, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede, a aplicat în privința ei constrângerea fizică, intrând în raport sexual forțat", - se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Procuratura subliniază că învinuitul pledează nevinovat și nu-și recunoaște vina. În același timp, portatul ”Oameni și kilometri” a menționat într-o investigație pe caz că, bărbatul ar fi cetățean al României, iar testul ADN ar fi demostrat că el este tatăl bebelușului născut de fetița de 11 ani.

"Anume că e de peste Prut și că vorbește cu „ce”, și nu cu „și”, dar și faptul că era un om gospodar și respectuos care „avea grijă” de copii, i-ar fi făcut pe localnici să excludă orice posibilă legătură cu sarcina Iuliei. „Nimeni nu se gândea că ar fi putut fi el, deoarece era gospodar românul. Nici eu nu am crezut că ar putea fi el, până au venit rezultatele ADN”, recunoaște primarul localității", - citat în investigație.

Amintim că la finele lunii ianuarie curent, opinia publică a fost bulversată de noutatea că o copilă de 11 ani a născut o fetiță perfect sănătoasă. Singurul suspect pe acest caz a fost tatăl vitreg al fetei. Acesta este acuzat de violul, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, care este și membru de familie. Potrivit Codului Penal, această crimă se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Exclusiv TV