Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, despre votul locuitorilor Republicii Moldova la alegerile europarlamentare: “Este încă un test de nivel de pregătire pentru a fi membru al Uniunii Europene”

5.06.2024, 10:36
Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, susține că votul locuitorilor Republicii Moldova la alegerile europarlamentare va fi un teste de nivel de pregătire pentru țara noastră de a fi stat membru al Uniunii Europene. Declarațiile au fost făcute la emisiunea “Moldova LIVE” cu Oxana Bodnar, de la Exclusiv TV.

“Sperăm foarte mult ca cetățenii Republicii Moldova care vor vota, iar asta este încă un test de nivel de pregătire pentru a fi membru al Uniunii Europene, adică nu doar să fie consumatori, dar și să participe în treburile Uniunii Europene. Votarea în cadrul alegerilor în Parlamentul European și este un exemplu de o astfel de participare. Va fi foarte interesant să vedem câți cetățeni ai Republicii Moldova, care au drept să voteze la alegerile europarlamentare, să facă acest lucru. Va fi un indicator foarte interesant, pe care, sunt sigur, că foarte mulți îl vor analiza, inclusiv în Europa, în capitalele europene. Și în baza acestor analize, vor face calculele sale, inclusiv politice”, a declarat Marko Șevcenko, la “Moldova LIVE”.

De asemenea, potrivit ambasadorului Ucrainei, așteptările Kievului de la noua componență a Parlamentului European sunt legate de continuitatea politicilor privind extinderea Uniunii Europene. Alegerile europarlamentare vor avea loc în 9 iunie.