Marcați
Săptămâna trecută, peste 13 mii de cetățeni au solicitat ambulanța
21.11.2023, 16:07
Frigul face primele victime. Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pe parcursul săptămânii trecute peste 13 mii de cetățeni au solicitat ambulanța, iar în trei cazuri este vorba de hipotermiei. În aceeași perioadă, echipele de intervenție urgentă au fost solicitate și în patru cazuri de intoxicație cu ciuperci.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în perioada 13-19 noiembrie curent, Dispeceratul comun de urgență a înregistrat 13.424 de solicitări, inclusiv 1.854 în rândul copiilor. Astfel, pe parcursul săptămânii, intervenția ambulanței a fost solicitată în: 3.522 de urgențe cardiovasculare, dintre care 66 cu sindrom coronarian acut; urmate de 1.852 de patologii neurologice, dintre care 237 cu accidente vasculare cerebrale, 1.660 de boli respiratorii, 1.157 de urgențe traumatologice și 99 de urgențe infecțioase, se menționează în nota informativă a CNAMUP.

De asemenea, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate în cazul a 52 de accidente rutiere produse pe traseele țării în urma cărora au avut de suferit 56 de persoane, dintre care 48 de adulți și opt copii. După acordarea asistenței medicale urgente prespitalicești, 48 de pacienți, inclusiv opt copii, au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător. Totodată, au fost înregistrate 51 urgențe toxice, printre care 14 intoxicații cu medicamente, 13 cu alcool și 14 intoxicații cu dioxid și monoxid de carbon, 4 cu ciuperci și un caz de intoxicație cu droguri.

Totodată, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit și 46 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții chimici și de mediu, 32 persoane cu combustii, la 11 persoane cu mușcături sau înțepături de insecte și 3 cu hipotermii.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).