Marcați
Consilierii socialiști din Consiliul municipal Chișinău vor conlucra doar cu forțele politice care vor apăra interesele locuitorilor capitalei
21.11.2023, 15:47
Consilierii socialiști din Consiliul municipal Chișinău vor conlucra doar cu forțele politice care vor apăra interesele locuitorilor capitalei. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, care se află pe lista aleșilor locali în CMC.

Potrivit liderului Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unei ședințe cu cei șase viitori consilieri din partea PSRM în Consiliul municipal Chișinău, au fost trasate sarcinile și acțiunile aleșilor locali socialiști în activitatea lor.

"În următoarele săptămâni socialiștii vor înregistra mai multe inițiative pentru proiectul bugetului municipal 2024, ținând cont de angajamentele electorale. Consilierii socialiști sunt gata sa conlucreze în consiliul municipal cu acele forțe politice care sunt determinate să apere interesele chișinăuienilor și să implementeze proiecte benefice pentru chișinăuieni," - a scris Igor Dodon pe pagina sa de socializare.

Fostul președinte al țării nu a menționat care ar fi aceste forțe politice. Acum o săptămână, primarul ales al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut un apel către partidele care vor avea reprezentanți în Consiliul municipal să-și consolideze forțele pentru realizarea proiectelor în capitală.

ION CEBAN, primarul ales al capitalei: "Suntem gata să includem la fel 60 de procente din programul electoral propus de PSRM în această priviță. Asta ar însemna terenuri de joacă în grădinițe, protecția copiilor rămași fără supraveghere părintească, program de granturi pentru implementarea inițiativelor tinerilor, programul ”Clubul seniorilor”, modernizarea instituțiilor de învățământ, pentru a îmbunătăți condițiile sectorului de sănătate, protejarea spațiilor verzi".

Amintim că după alegerile din 5 noiembrie, în Consiliul Municipal Chișinău vor fi reprezentate șapte formațiuni politice. Astfel, potrivit datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală. Partidului Mișcarea Alternativa Națională MAN și Partidul Acțiune și Solidaritate vor avea câte 20 de mandate fiecare, Partidul Socialiștilor - 6 mandate, iar Partidul Comuniștilor două mandate. În același timp, Partidul „Renaștere”, Platforma DA și Partidul Nostru vor avea câte un mandat.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).