Marcați
23 de formațiuni politice vor fi reprezentate de primarii
20.11.2023, 13:25
23 de formațiuni politice vor fi reprezentate de primarii aleși după cele două tururi de scrutin din 5 și 19 noiembrie. Cei mai mulți vin de la Partidul Acțiune și Solidaritate, urmat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Potrivit portalului alegeri.md, partidul de guvernământ ar fi lider la fotoliile de primar obținute în alegerile locale generale – 310 locuri. Formațiunea este urmată de PSRM cu 144 de primari. Pe locul trei s-au situate candidații independenți, care au obținut 116 fotolii. Pe locul patru s-a situat Partidul Social Democrat European cu 103 primari. Partidul Consilidării și Dezvoltării Moldovei va conduce 48 de primării, iar Partidul Liberal Democrat – 34.

Alte șapte formațiunii au obținut între 27 și 10 mandate. Este vorba despre Partidul Renaștere, Platforma Demnitate și Adevăr, mișcarea ”Respect Moldova”, Partidul Nostru, Liga Orașelor și Comunelor, Partidul Democrat Modern din Moldova și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare.

Alte 11 formațiuni au obținut între șapte și un mandat de primar. Este vorba despre Partidul Schimbării, Partidul Comuniștilor, Mișcarea Alternativa Națională, Partidul Național Liberal, Partidul ”Democrația Acasă”, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa, Partidul Liberal, Partidul Verde Ecologist, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Forța de Alternativă și de Salvare a Națiunii și Partidul Voința Poporului.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).