Marcați
Alexandr Petkov a câștigat alegerile la Bălți
20.11.2023, 12:39
Capitala de nord a Moldovei – municipiul Bălți va fi condusă de reprezentantul formațiunii ”Partidul Nostru”. Alexandr Petkov a câștigat în al doilea tur de scrutin cu aproximativ 20 la sută din sufragii mai mult față de contracandidatul său, Maxim Moroșan de la Partidul Socialiștilor.

Potrivit rezultatelor preliminare ale turului doi de scrutin în municipiul Bălți, reprezentantul Partidul Nostru, Alexandr Petkov a câștigat alegerile, obținând 59,63 la sută din voturile celor prezenți la urne. Pentru contracandidatul său, socialistul Maxim Moroșan au votat 40,37 de procente dintre alegători.

ALEXANDR PETKOV, primarul ales al mun. Bălți: Este clar și evident că, locuitorii mun. Bălți au ale o viață nouă, dezvoltarea orașului și propunerile noastre pentru construcția unui oraș modern. Vă mulțumesc foarte mult pentru susținere.

În același timp, președintele formațiunii ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi a declarat că formațiunea sa, care are cel mai mare număr de mandate în Consiliul local va iniția o discuție cu celelalte fracțiuni în timpul apropiat.

RENATO USATÎI, președintele ”Partidul Nostru” Probabil vom avea dificultăți cu Consiliul, dar în Consiliu nu avem nevoie de nunți politice cu care țara s-a obișnuit în ultimii 30 de ani. După ce vor fi confirmate rezultatele alegerilor, vom invita toate fracțiunile care sunt în Consiliu, pentru a discuta promisiunile lor electorale, pentru a discuta candidații pentru funcțiile de viceprimar de la diferite fracțiuni.

În rezultatul alegerilor locale, în Consiliul municipal Bălți Partidul Nostru a obținut 11 mandate, urmat de PSRM cu 9 mandate și PAS cu șase mandate. În același timp, Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei va avea patru consilieri. Partidul Schimbării și partidul Renașterii – câte două mandate, iar comuniștii au obținut un loc în urma scrutinului.

Socialistul Maxim Moroșan a ajuns în turul II de scrutin din cauza că, din alegeri a fost exclusă Arina Corșicova, pentru legăturile sale cu partidul interzis Șor și liderul acestuia, Ilan Șor, condamnat la 15 ani privațiune de libertate într-un episode din dosarul ”furtul miliardului”.

Exclusiv TV
menu
www.exclusivtv.md © 2023 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.exclusivtv.md).